lauantai 15. kesäkuuta 2013

Odotus muuttuikin suureksi suruksi

Aikaa on kulunut päivän yli viikon verran kun saimme kuulla, ettei pikkuisemme sydän enää lyö. Hetki oli elämäni raskain. Ei minun vauvani voi olla kuollut. Minä olen odottanut häntä niin kovasti ja rakastanut. Olin kaksi päivää aiemmin saanut tietää, että sydämeni alla oleva pikkuinen rakas on poika. Kävin ostamassa hänelle oman pipon, joka hänelle laitetaan päähän kun sairaalasta kotiudutaan. Vihdoin sain ostaa tuttiketjun, sinisen hiiriketjun. Olin onnellinen kun tiesin kumpi tulee, mutta jotenkin pettynyt siihen etten osannutkaan olla viimeiseen saakka jännityksessä, kun kuitenkin poika oli itse kaikin tavoin yrittänyt olla paljastamasta sukupuoltaan. Mutta oli ihanaa kun tiesi minkä värisiä voisi nyt ostaa vauvalle. Ultrassa kaikki oli niin hyvin kuin voi vain olla, sydämen sykkeet aivan loistavat käyrällä ollessani, poika potkikin välillä. Oliko ne kenties viimeiset ihanat potkut jotka tunsin?!? Mutta mitä sitten tapahtui? Sitä en tiedä. Pikkuisella oli tapana olla välillä hyvin rauhallinen, eikä koskaan liikkeitä tuntunut kuin muutama ja sitten taas monen hetken päästä muutama. Torstaina mietin onko poikamme liikkunut, muistelin että olisi, päivä oli kiireinen ja oli varmaan taas hiljaisemman päivän vuoro liikkeissä, en ollut vielä kuin vähän huolissani. Mutta muut rauhoittelivat minua, että vauvallahan on tapana olla rauhallinen. Niin minäkin ajattelin ja kuitenkin olo oli sellainen kuin olisin tuntenut liikkeitä, eikä voinnissani ollut mitään erikoista eikä vatsassa tuntunut mitenkään erikoiselta. Perjantaina en saanut yhtään liikkeitä tuntumaan ja olin jo hermostuksissa. Lähdimme mieheni kanssa tarkistamaan vauvan olevan kunnossa, jotta voin viettää yöni rauhassa. Mutta sen illan jälkeen rauhaa en ole voinut tuntea. Ainoastaan suurta surua, ikävää ja kaipausta rakasta poikaani kohtaan. Jos yhdenkin asian voisi muuttaa, haluaisin poikani elävänä takaisin. Nyt vietän äitiyslomaani enkelipojan äitinä. Joudun miettimään aivan eri asioita ja järjestelemään aivan erilaisia asioita kuin olisi pitänyt. Sitä vain miettii miksi näin piti käydä juuri meille. Niin kovasti odotimme ja rakastimme häntä, pientä poikaamme. En saakaan järjestää ristiäisiä vaan minun pitää järjestää hautajaiset. Ei kenenkään äidin ja isin kuuluisi haudata omaa vauvaansa, omaa rakasta pikkuista nyyttiä. Mutta meiltä sitä ei kysytty, mitä me halusimme. Sen varmasti jokainen tietää mitä me tahtosimme. 


Päivä päivältä suru ja ikävä kasvaa suuremmaksi. Arkisten rutiinien pitäminen pystyssä tuntuu vaikealta, mutta toisaalta kun tekee jotakin pysyy paremmin "koossa", vaikka tuntuu pahalta tehdä jotakin. Vauvamme on koko ajan mielessäni, eikä mikään tekeminen vie häntä pois mielestäni. Hän on meidän rakas esikoisemme. Ajattelin kuitenkin jatkaa blogin pitämistä, oman jaksamisen mukaan. On jotenkin helpottavaa purkaa tännekkin joitakin ajatuksia, koska puhuminen tekee erittäin kipeää ainakin vielä, kirjoittaminen on helpompaa.


4 kommenttia:

 1. Mä en usko, että ketään meistä pystyy edes pahimmissa painajaisissaan miettimään, mitä te käytte läpi. On niin vaikea sanoa mitään, latteuksilta tuntuu kaikki.

  Olen seurannut tätä blogia innolla, nyt surumielin, itkien luen tätä postausta. Mä toivon, että sä pidät tän blogin yllä, tästä jää hieno muisto myöhemmin.
  Ja pura tänne vaan, saa varmasti helpommin jäsenneltyä ajatuksiaan. Me ollaan täällä tukemassa sua. Täällä ruudun toisella puolella ja myös irl. Vaikka nykyisin harvemmin tavataan, niin joka kerta kun sytytän kynttilän, ajattelen sua. Laitan tänään kynttilän palamaan teille.

  Sä olit mun elämäni kymmenen vuotta sitten, mun merenneitoni <3
  Olet ajatuksissani!
  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tälläistä surua pystynyt itsekään kuvittelemaan aikaisemmin, luin raskausaikana yhtä blogia joka oli myös kohtukuoleman kautta menettänyt lapsensa ja ajattelin silloin etten pysty enempää seuraamaan sitä. Koska eihän meille niin voi vain käydä ja halusin nauttia koko raskaudestani. Nautinhan siitä siihen saakka kunnes näin kävi. En osannutkaan odottaa, että näin kamalaa joudun kokemaan.

   Minua lämmittää jo paljon se, että rohkenee kommentoimaan, ei ole väliä sillä mitä kirjoittaa kunhan vain jotakin laittaa.

   Kiitos A. <3

   Poista
 2. Minäkään en aiemmin kommentoinut, vaikka lukemassa kävin ihania odotuspostauksia. Nyt on vaikea olla kommentoimatta, koska olet mielessä päivittäin. Voi kun omista voimista voisi antaa toiselle edes pisaran auttamaan arjen pyörityksessä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen kommentti minkä saan lämmittää mieltä ja antaa minulle voimia jaksaa eteenpäin. <3 Ja on mukavaa tietää, että edelleen jaksatte käydä lukemassa postauksiani vaikka ne ovat muuttuneet hyvin synkiksi ja surullisiksi. Ehkä jonain päivänä suru helpottaa ja täälläkin näkyy iloa enemmän.

   Poista