tiistai 6. elokuuta 2013

Kahdeksan viikkoa

Kahdeksan viikkoa sitten rakas Oliver syntyi.

Vajaa viikko sitten oli jälkitarkastus. Kohtu on palautunut hyvin synnytyksestä ja raskaudesta ja kaikki oli siis sen puolesta hyvin. 

Saimme samalla muut tutkimusten tulokset. Poikamme oli täysin terve vauva. Tuntuu jotenkin niin kohtuuttomalta miksi terveen vauvan piti kuolla. Hapenpuute oli kaiketi kuolinsyynä, istukassa oli verenkiertohäiriöitä ja tukoksia, joista se hapenpuute on muodostunut. Kuukaden päästä mulle tehdään vielä vähän testejä tulevaisuutta varten. Lääkäri oli kyllä sitä mieltä, että jos näin kävisi uudestaan olisi se jo todella huonoa tuuria. Mutta ei kukaan kuitenkaan voi varmuudeksi sanoa ettei näin käy enää koskaan meille.
 

 Voi kunpa elämää pystyisi jostain etukäteen katsomaan.Tosin jos niin pystyisi tekemään ei mitään pahaa ehkä ehtisi käymään. Toisaalta se olisi kyllä hyvä. Sillä en minä ainakaan tätä surua halunnut, enkä aina niin jaksaisi tätä tuskaa ja surua kantaa. Mutta edelleenkään minulta ei sitä kysytty.
 

Ikävä kasvaa päivä päivältä enemmän. Voi kunpa saisin rakkaan esikoiseni takaisin!

7 kommenttia:

 1. Hei Laura, löysin vasta blogiisi osanottoni suureen suruun <3. Me menetimme myös esikoisemme Alpo-pojan tammikuussa 2012 rv34+6 kohtukätkyt kuolinsyynä. Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Osanotto myös teidän menetykseenne. Voimia jokaiseen päivään <3 Olenkin käynyt lukemassa sinun blogia silloin kun sairaalasta kotiuduttiin ja oli lohduttavaa tietää että Alposta on tullut isoveli, ehkäpä Oliveristakin tulee jonakin päivänä vielä isoveli. <3

   Poista
 2. Voimia jokaiseen päivään <3
  Meillä kohtukuolema koettu marraskuussa 2014 :( Mitä kaikkea tuolla jälkitarkastuksessa käydään läpi/tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin osanotto ja voimia jokaiseen päivään sinulle <3

   Meillä jälkitarkastuksessa tehtiin normaali gynekologinen tutkimus ja puhuttiin ehkäisystä ja siitä milloin olisi hyvä miettiä uutta raskautta. Sekä luettiin ruumiinavaustulokset. Pyysimme ruumiinavaustulokset myös mukaan kotiin, siinä tilanteessa kun ei oikein jäänyt kaikki mieleen. Ja näin jälkikäteen se oli todella hyvä sillä eri lääkärit ovat tehneet omia tulkintoja kuolinsyystä ja näin ollen on ollut itselle helpompaa kun tietää oikean syyn..

   Poista
  2. Hyvä tietää, että tulokset saa myös kotiin jos pyytää.
   Taidan itsekin tehdä niin.

   Poista