keskiviikko 21. elokuuta 2013

Vertaistuki

Vertaistuki on erittäin tärkeää ja antoisaa. Saan olla kiitollinen siitä, että eräänä päivänä sain sähköpostia, jonka kautta olen saanut (vertaistuki) ystävän. Vaikka toivon, että olisimme tutustuneet jonkin aivan muun syyn takia kuin kohtukuoleman. Mutta ei meiltä kummaltakaan kysytty haluammeko kokea kohtukuoleman. Siitä saa itselleen niin paljon enemmän kun on joku joka on kokenut täysin saman asian kuin itse ja aikaa lapsiemme syntymällä ja kuolemalla on vain pikkuisen vajaa kuukausi. Kun vaihtaa ajatuksia sellaisen kanssa joka elää samaa hetkeä ja on muutenkin hyvin samanhenkinen kuin itse saa siitä niin paljon voimia ettei sitä edes pysty kuvailemaan sanoin. Eilen minulla oli erittäin ihana päivä kun sain kunnian tavata hänet. Enkä osaa tarpeeksi kiittää häntä siitä mitä minä häneltä saan. Toivon mukaan sitä itsekin saa annettua toiselle tukea ja voimia tähän hetkeen. Se on niin rentouttavaa kun pystyy vaihtamaan ajatuksia toisen kanssa, jolla on aivan samanlaiset ajatukset ja tunteet. Ei tarvitse turhia selitellä, kun toinen ymmärtää. 


6 kommenttia:

 1. Itse sain surun alkuaikoina hirveästi voimaa myös Käpy Ryn vertaistukitapaamisista. Jos teidän alueelta sellainen löytyy, suosittelen lämpimästi. Koin tärkeänän ymmärryksen lisäksi myös sen, että näin kuinka tästä voi selvitä. Kuinka elämä jatkuu ja suru kevenee ja sen kanssa oppii olemaan. Itsestä se kun tuntui silloin alussa täysin mahdottomalle.

  Kovasti voimia tähänkin päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä lähinnä oleva kävyn vertaistukiryhmä kokoontuu yli 60 kilometrin päässä, joten luulen etten jaksa sinne saakka lähteä. Muutenkin jotenkin vierastan ajatusta, että menisin ryhmään keskustelemaan menetyksestäni. Mutta joillekkin varmasti todella hyvä juttu!

   Kiitos ja voimia myös sinulle <3

   Poista
 2. Varmasti niin korvaamatonta ja kuten aiemmin sanoinkin niin olen iloinen, että olette löytäneet sen tuen. <3 Siinä on varmasti jokin sanaton yhteys.

  Ihania ruusuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ystävyys on kyllä kultaakin kalliimpi, onneksi olemme löytäneet toisemme. Ilman tätä nykyajan nettiä ja blogi maailmaa sekään ei varmasti olisi tapahtunut.

   Te "vanhat" ystävät ootte silti edelleen myös mulle hyvin kultaisia ja tärkeitä. <3

   Minustakin nuo ruusut on niin ihania, olen ihastellut niitä tänään koko päivän. Kukkia on aina kyllä niin ihana saada ja ne toivottaa katselijan hyvälle mielelle. :)

   Poista
 3. Ihanaa, että olet löytänyt uuden ystävän. Vertaistuki on tässä tilanteessa korvaamattoman tärkeää. Itsekin olen löytänyt tuttavan, joka on käynyt saman läpi. On niin helppo puhua, kun ei tartte selitellä tunteitaan. Toinen tietää mistä puhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistuki on kyllä niin tärkeää tässä tilanteessa, on joku joka oikeasti ymmärtää. Mukavaa, että sinäkin olet löytänyt tuttavan jonka kanssa voit jutella.

   Poista