lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantaina

Pitkäperjantaina vietettiin meillä mieheni nimipäiviä, tai vietettiin ja vietettiin. Mutta vieraita oli tulossa ja toivathan ne muutaman lahjankin sankarille. Nimpparisankari sai isä kirjan ja vauvaoppaan sekä taisi namejakin ja arpoja tulla. Minulla oli tietenkin sitten vuoro tehdä naposteltavaa kahvipöytään tai vuoro ja vuoro. Kummasti se vuoro on aina mulla. ;) No en valita sain itse kuitenkin päättää mitä tehdään. Päätin tekaista pari suolaista piirakkaa, daimkakun ja minikorvapuusteja. 

Daimkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa siksi sen valitsinkin tehtäväksi. Eli tehdään vain kääretorttupohja, laitetaan se puoliksi. Ensin toinen puolikas kääretortusta jota voi hieman kostuttaa, siihen päälle kermavaahto, rouhittua daim suklaata ja kinsukikastiketta. Toinen puolikas siihen päälle ja samat jutut päälle ja kakku on valmis. :) Kerroksia voi halutessaan tehdä useammankin jolloin siitä saa muhkeamman. Suolaisten piirakoiden pohjat teen mustikkapiirakkapohjan ohjeella, mutta jätän sokerin pois. Päälle laitan mitä itse tekee mieli. Tänään meille valmistui kinkku ja kasvispiirakka. 

Eli piirakan pohjaan tulee 150 g voita (sulatettuna) itse käytän usein margariinia, (1 dl sokeria, jota en siis näihin suolaisiin pohjiin laitattanut), 1 muna, 3 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Nämä aineet sekoitetaan yhteen ja painellaan piirakkavuoan pohjalle, itse teen vielä haarukalla "reikiä" pohjaan. Sitten vaan päällinen siihen päälle. 

Kinkkupiirakkaan meni tällä kertaa, 3 munaa, juustoraatetta, 2 dl ruokakermaa, kinkkukuutioita, pilkottu sipuli sekä mausteita. Kasvispiirakkaan tuli 3 munaa, 2 dl ruokakermaa, voimakasta koskenlaskija sulatejuustoa paloina, mausteita ja porkkana-parsakaali-kukkakaalisekoitusta. Tähän piirakkaan olisi kannattanut laittaa hieman myös tavallista juustoraastetta sitomaan sitä, sillä jäi aika vetiseksi, mutta silti tämä piirakka meni kuin kuumille kiville joten maku ei tainnut huono olla. ;)
2 kommenttia: