keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Päivä Sastamalassa

Oltiin tässä muutama viikko sitten viettämässä perinteistä serkkujen tapaamispäivää kera tätien. Tai perinteinen ja perinteinen, perinne aloitettiin siis nyt. :D 

Paikaksi valikoitui Sastamala ja siellä Ellivuori, serkkuni on siellä keittiömestarina ja jokainen meistä on monesti puhunut, että pitäisi siellä käydä syömässä.  Joten ekana ohjelmassa oli tietysti ruokailu. Jokainen sai valita itse ruokansa joko seisovasta pöydästä tai sitten listalta. 
Ruuan jälkeen jokainen sai hakeutua omaan aktiviteettiinsa eli sai ihan itse valita mitä tekee. Osa meni kiipelypuistoon, ajelemaan fat bikella, keilamaan tai minigolfaamaan ja osa porukasta lähti kävelemään pirunvuorelle. Minä lähdin myös mieheni kanssa kohti pirunvuorta. Lapset jäivät äitini kanssa, toinen nukkui päiväunia ja toinen oli kiipeillyt. 


Pirunvuorelle kiipeäminen ei ole kovin pitkä matka, mutta mitä ylemmäs matka ehti sitä kivikkoisempaa siellä oli. Sieltä löytyy myös kivilinna, joka on rakennettu luonnonkivistä, ollut joskus taidemaalari Emil Danielssonin taideateljee, johon on aina kesäisin tullut vaimonsa kanssa ( 1882-1967). Nyt siellä oli näyttely. Hieman ennen kivilinnaa oli myös peikkovuori, jossa lapsille ja myös tietty samalla aikuisillekin sadunhohtoista peikkoseikkailua. Kivilinnan toisella puolella oli myös nähtävissä muinaisranta. 
Itse Pirunvuoren näköalapaikalle oli vielä muutama askel kivilinnalta. Sieltä avautui kauniita maisemat, joskin vähän puustoa on edessä, mutta kyllä niiden välistä hyvin näki. Kiikarit vain puuttuivat matkasta, joten suurempi tarkastelu jäi välistä. Kuulemma sieltä pystyisi hyvin näkemään neljä eri kirkkoa, me bongattiin yksi. Samalla käytiin myös katsomassa pirunvuoren luolaa, tarun mukaan siellä on asunut itse piru sekä, että luolasta on päässyt tunnelia pitkin Laukon kartanon kellariin. 
Päivän päätteeksi menimme vielä serkkuni luokse kahville ja syöttämään kilejä sekä kanoja. Ihana päivä, josta voi siis kasvaa perinne. Joskin puhuimme, että käydään tutustumassa jokaisen asuinpaikkaan joka vuosi. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti