tiistai 10. heinäkuuta 2018

Myllyssä

Koska olimme käyneet viime viikolla katsomassa mistä maito tulee, oli nyt aika vuorostaa mennä ostamaan jauhot sieltä missä ne jauhetaan. Joten edellislauantaina tehtiin lasten kanssa retki Töllin myllyyn. Tällä kertaa emme nähneet miten sitä jauhoa tehdään, mutta meille kerrottiin, että keskiviikkoisin olisi mahdollista kyllä sitäkin nähdä. Joten täytynee tehdä vielä toinen retki siinä tarkoituksessa. Tosin muutenkin kyllä varmasti tehdään silloin tällöin retkiä sinne, jotta saadaan parempaa jauhoa kotiin. 
 Olen jo aikaisemminkin ostanut töllin myllyn jauhoja, myllyn lähellä sijaitsevasta Pikku omenasta, jossa on pieni myymälä sekä lounaskahvila. Tämäkin ansaitsisi melkeinpä oman postauksen, siellä siis myynnissä lähituottajien tuotteita sekä lisäksi sieltä löytyy luonnonkosmetiikkaa sekä kattava valikoima ruskovillan tuotteita ja tämän kaiken lisäksi leluja, kirjoja ja paperitavaraa sekä ihan tavallista kosmetiikkaakin. 
Mutta siis se miksi tykkään ostaa töllin myllyn jauhoja on se, että ovat aivan ihanan pehmeää jauhoja. Näistä on ihana leipoa kun leipomuksistakin tulee paljon pehmosempia. Esimerkiksi pullassa tunsi eron todella hyvin. Sekä onhan se aina hyvä kannattaa lähituottajia, vaikka töllin mylly ei nyt enää ihan meidän naapurissa olekaan. Onneksi tämä sijaitsee äitini työmatkan varrella, joten ei joka kerta tarvitse tehdä retkeä saadakseen jauhoja. Ostin tällä kertaa kyllä sen verran enemmän, että se hetken riittäneekin meillä. 
Sieltä saa siis erilaisia jauhoja ja hiutaleita vehnästä, kaurasta tai rukiista. Sekä lettujauhoja jossa oli sitten vehnää ja ohraa sekoitettuna. Myös piapo jauhoja oli saatavilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti