sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Minilomalla

Meillä on tapana ollut viimeisen kolmen vuoden ajan lähteä kesällä lappiin. Viime vuonna päätettiin, että tänä kesänä jätetään lapin reissu välistä. Kun kesä alkoi, minusta päästös alkoi tuntumaan väärältä, miten mä pystyisin olemaan koko kesän kun emme menekään lappiin lomalle.
Tällä viikolla otettiin sitten pieni irtiotto ja lähdettiin kahdeksi yöksi Tampereelle. Yövyttiin tampereen kylpylässä. Ihan kiva yöpaikaksi kauniilla sijainnilla Näsijärven rannalla,  mutta itse kylpyläosasto todella pieni. Käytiin me silti joka päivä uimassa. En ollut suunnitellut mitenkään reissua mitä milloinkin tehdään. Ainut mitä suunnittelin, oli että käydään Särkänniemiessä ja Näsineulassa. Näin jälkeenpäin mietittynä olis ehkä voinut keksiä jotakin muutakin tekemistä, sellaista mihin muuten siellä ei tule mentyä. Mutta toisaalta nyt oli sellainen rento, kiireetön loma.

Keskimmäisenä päivänä siis mentiin Särkkikseen, ei ostettu mitään rannekkeita vaan päätettiin tehdä sitä mitä edullisesti pystyy tekemään. Lapset leikkivät angry birds leikkialueella sekä sitten ostettiin heille viisi pelilippua, joilla he saivat vetää narua ja onkia ankkoja. Lammessa ui korppikaloja joita sai syöttää euron hintaan ja tää olikin aika kiva lasten mielestä. Sekä yks kohokohta oli katsoa kun ihmiset kastui tukkijoessa. :D Särkkikessä oli myös uusi taikaranta, joka sellainen pieni alue jossa isoja soittimia ja torvia joista voi puhua toiselle toisesta torvesta ja sitten toinen on toisessa, jotka siis sijaitsivat vähän matkan päässä toisistaan. Siellä oli myös tulppaaniistuimia joissa voi istuskella. Muutaman kerran lapset olisivat halunneet mennä laitteisiin tai isompi tytöistä. Mutta kun toinen olisi päässyt ilmaiseksi ja toiselle olisi pitänyt ostaa rannekke, joka mielestäni aika arvokas siihen nähden minkä verran hän laitteissa jaksaisi käydä, niin ei ostettu. Hänelle riitti tieto, että kun mennään vielä sinne Puuhamaahan tänä kesänä niin pääsee sitten siellä. Muutenkin meidän lapset on siitä helppoja, että usein riittää kun kertoo, ettei tällä kertaa nyt jotakin saa tai tehdä. Ja näin lomalla, molemmat lapset olivat kyllä niin kilttejä ja helppoja ja riitojakaan ei syntynyt niin kuin kotona syntyy.
Vikana päivänä käytiin vielä aamupalan jälkeen uimassa ja lapset olivatkin innoissaan ja hyppivät miljoona kertaa altaan reunalta. Aamu taitaa siis olla parasta aikaa uimassa kun ollaan juuri nukuttu ja virtaa riittää. Isompi neiti oppisi nousemaan ylös vedestä hypättyään altaan reunalta sekä ottamaan muutaman uintivedon pää vedenpinnalla. Pikkusisko olisi tietenkin myös halunnut, mutta ihan ei onnistu vielä samalla tavalla kaikki, mutta yritystä ei puuttunut häneltäkään. Uimisen jälkeen kirjauduttiin ulos hotellista ja lähdettiin kaupunkiin syömään. Pikkusisko nukahti autoon välittömästi ja ei edes herännyt kun autosta nostin syliin. Kun ruoka tuli pöytään heräteltiin hänet ja ilme oli aika hämmästynyt kun hän tajusi olevansa ihan eri paikassa mihin nukahti. Jotenkin niin suloista kun ei tuo kaksivuotias enää juurikaan niin sikeästi päivällä nukahda, ettei heräisi tai havahtuisi kun autosta ottaa pois. Iltapäivällä käytiin vielä tapaamassa miehen mamman siskoa joka asuu Tampereella ja sitten vielä Näsineulaan katsomaan maisemia. Kesäsade yllätti juuri kun lähdettiin näsineulasta, joten juostiin autoon siitä. Minulla oli vielä yksi paikka johon halusin ennen kotiin lähtöä nimittäin Talli piha. Vaikka se sijaitsee ihan särkänniemen lähellä niin silti molemmat lapset ehtivät nukahtamaan siinä muutaman minuutin aikana kun ajettiin sinne. Päätettiin sitten, että minä juoksen putiikin nopeaan läpi ja mies jää lasten kanssa autoon, jotta saavat nukkua päiväuniaan rauhassa.
Talli pihassa oli ihania pieniä putiikkeja, joissa olisi mennyt kyllä enemmänkin aikaa. Miljöö on kaunis entinen ratsuhevosten ja vaunujen toimipaikaksi rakennettu puutalomiljöö. Siellä on paljon myös erilaisia tapahtumia, vanhanajan karuselli pihalla, hevosratsastusta sekä kanojakin joita sai syöttää. Olisi ollut mukava lasten kanssa viettää enemmänkin aikaa siellä, mutta ehkäpä vielä joku muu kerta.
Loma oli oikein onnistunut ja loman jälkeen oli rentoutunut olo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti