tiistai 6. toukokuuta 2014

Äitiysloma

Tänään alkoi virallisesti äitiysloma. Eihän se minun arkeani niin hirveästi muuta kun olen jo ollut pitkään sairaslomalla. Ja vaikka sairasloma muuttuu äitiyslomaksi niin ei se mun olo oo muuttunut yhtään paremmaksi, joten yhtä rennolla linjalla on jatkettava vauvan syntymään saakka. 


Joten otetaan rennosti ja toivotaan että saataisiin pian pieni elävä nyytti syliin. <3


Kissat ainakin osaa ottaa meillä rennosti, kun mun stressi tilani ei aina ihan noin rento ole. Huolta ja murhetta vauvasta on jokaisena hetkenä, mutta nyt ei auta kuin vain odottaa ja toivoa parasta.

8 kommenttia:

 1. Voi miten toivonkaan, että nyt menisi kaikki parhain päin ja saisitte lapsenne kotiin <3 Oikein paljon voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon minäkin ja jännitys sen kuin kasvaa päivä päivältä ja pelotkin tietysti, mutta nyt ei auta muu kuin odotella. Kiitos! Ja paljon tsemppiä ja voimia myös sulle!

   Poista
 2. Kovasti paljon kissamaista rentoutta ja hyviä hetkiä tuleviin viikkoihin! Psyykkisesti kovia varmasti, mutta uskokaamme täydellisen hyvään lopputulokseen! <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vain pakko yrittää uskoa täydelliseen hyvään lopputulokseen vaikka välillä tekeekin vaikeaa. Voi kunpa osaisikin ottaa yhtä rennosti kuin nuo kissat osaa. :)

   Poista
 3. Hei, kuinka sinun raskautta seurataan? Onko esimerkiksi enemmän neuvola käyntejä yms. Ja käynnistetäänkö synnytys ennen la:ta? Kun olen sellaisen kuvan saanut että kohtukuoleman jälkeen raskautta voidaan seurata tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä kohtukuoleman jälkeen seurataan tarkemmin. Seurantakin varmasti riippuu hyvin paljon siitä missä paikkakunnalla on, koska mitään varsinaista tarkkaa suunnitelmaa ei siihen ole ja jos kohtukuolemaan johtuneissa syissä löytyy jotakin sellaista jonka takia tarvitsee vielä enemmän seurantaa tai äidillä on jokin perussairaus, joten seuranta voi olla hyvinkin henkilökohtainen. Minulla on muutama neuvolakäynti ollut enemmän kuin ekassa raskaudessa, alkuraskauden aikana oli tiheämmin kuin normaalisti, mutta näin loppua kohden kun käyn ultrassa usein niin ei ole neuvolakäyntejä laitettu kuin kahden viikon välein, tosin sekin taitaa olla tiheämmin kuin normaalisti. Mutta olen käynyt jostain noin viikon 26 jälkeen kahden viikon välen ultrassa ja välillä on ollut viikkokin vain väliä ja välillä on taas saattanut olla kolme viikkoa väliä, sekin on aina katsottu vauvan sen hetkisen vpinnin mukaan. Ja tosiaan ultrassa seurataan vauvan kasvua, lapsiveden määrää ja napavirtauksia ja muutenkin vauvan hyvinvointia tarkemmin kuin normaalisti katsottaisiin. Ja normaaliraskauteen ei kuulu kuin kaksi ultrakäyntiä kun nyt niitä tulee enemmän. Synnytystä voidaan käynnistää ennen laskettua aikaa, aikaisintaan viikolla 37, mutta sekin arvioidaan jokaisella yksilöllisesti, tietenkin vauvan parasta ajatellen. Jos vauvalla on hätä niin jo aikasemmin, mutta jos vauvalla on kaikki hyvin niin turhan aikasin ei synnytystä aleta käynnistelemään.

   Poista
 4. Ihanaa mammista! Välillä kyllä käy kissoja kateeksi kun katselee heidän rentoa elämänotetta. Olisihan se ihanaa kun elämässä ei tarvitsisi muusta huolehtia kuin sopivasta nukkumapaikasta ja siitä onko kupissa tarpeeksi ruokaa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Älä muuta sano olis tosiaan kivaa jos ei tarvis murehtia kuin nukkumapaikasta ja siitä että sitä ruokaa riittää kupissa. :) Olis kyllä niin paljon helpompaa...

  VastaaPoista