maanantai 9. heinäkuuta 2018

Mistä maito tulee...

Me oltiin tuossa viime viikolla tutustumassa mistä se maito oikein tulee. Meillä on ihana kotiäitiporukka johon kuuluu kymmenen äitiä ja vähän enemmän lapsia.;) Nähdään miltei joka viikko ja järjestetään erilaista tekemistä lasten kanssa. Keväällä aiemmin käytiin Korkeasaaressa ja vähän aikaa sitten Puuhamaassa ja nyt käytiin sitten maitotilalla. 
 Ihan ekana piti laittaa jokaisen suojatossut jalkaan, jotta pääsi navettaan sisälle. Monta pientä smurffijalkaista oli aikast söpösiä siellä. 
Voi kuinka suloisia lehmiä siellä olikaan sekä pieniä suloisia vasikoita. Oli mukavaa kuunnella maitotilan päivärytmeistä ja muutenkin lehmistä ja siitä miten siellä kaikki asiat toimii ja tapahtuu. Miten se maito oikeen tuleekaan meidän kaupanhyllyille. 
 Lapsia tosin kiinnosti ehkä eniten lehmien ruokkiminen ja rapsuttelu. Meidän pikku A:kin puhuu nykyään vallan lemmistä ja eilen jopa isällee sanoi: mennään katsomaa lemmiä! Joten lehmät olivat kovin mieluista nähtävää. Tilalla olisi päässyt myös traktorin kyytiin, mutta se ei meidän tyttöjä kiinnostanut ollenkaan. Oli ihanaa huomata, ettei yksikään lapsista valittanut, että navetassa haisee pahalle. Tosin eihän siellä mikään järkyttävä haju olekaan, koska navetta oli hyvin siisti, mutta tietenkin se lehmän kakka aina vähän siellä haisee. Taitaa nämä lapset olla silti pohjimmiltaan sen verran maalaisia ettei pienet tuoksut haittaa. Vaikka nykyään tuntuukin siltä, että maalla asuvat lapsetkin vieraantuvat maaseudun asioista. Oli kyllä ihanaa, että päästiin viemään lapset tänne ja näkemään oikea lehmätila. Eikä vain kotieläinpuiston muutamaa lehmää tarhassaan. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti