keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pahoinvoiva

Meillä pikku neiti on helposti pahoinvoiva autossa. Tätä ongelmaa ei ollut ihan vauvana eikä heti huomattu kun siirryttiin kaukalosta seuraavaan istuimeen. Istuimeen vaihto tapahtui talvella, joten jospa se talviaika oli sellainen mikä auttoi siihen ettei pahaa oloa muodostunut. Nyt keväällä ja näillä kesäkeleillä olemme saaneet muutaman kerran kokea pahoinvoivan lapsen autossa. Kaikki mitä on syöty ennen matkalle lähtöä on siis tullut autoon oksennuksena. Tämä on hyvin kurjaa neidille sekä vanhemmille. Ei ole mukavaa kun neiti tärisee pahasta olostaan ja on yltäpäältä oksennuksesta. Eikä myöskään ole mukavaa alkaa sitä matkan päällä siivoamaan autosta. Pienille lapsille kun ei ole antaa mitään lääkettä tähän, enkä oikein tiedä olisiko mukavaa antaa jokaiselle automatkalle varmuudeksi lääkettä. On olemassa matkapahoinvointiin tarkoitettuja rannekkeita, jotka laitetaan molempiin ranteisiin ja niissä on sellainen nappi joka painaa ranteessa olevaa akupistettä.


 Sea band pahoinvointiranneke on kyllä auttanut meillä nyt kun se on kuukauden verran meillä ollut. Vain kerran on tullut vähän ylös neidillä kun tuli yskää autossa, mutta kunnon oksennusta ei ole tullut enää. Ainut miinuspuoli on, että neiti välillä repii ne pois käsistään. Nyt kun on lämmin ja pyrin pitämään mahdollisimman vähän vaatetta autossa jotta ei pääse liian kuuma tulemaan ja sen vuoksi huono olo, niin usein on myös lyhythihainenpaita ja rannekkeet jäävät näkyviin ja niitähän on kiva repiä pois käsistä jos ei muuta tekemistä juuri ole. Tilasin meille lähiapteekkiin rannekepakkauksen, enkä tiennyt niissä olevan mitään kuvioita. Huomasin sitten kotona vasta, että ovat maastokuvioisia ja meidän neidillä on nyt sitten vihreä maastokuvioiset rannekkeet. Tämä äiti kun on aina vihannut maastokuviointia, niin joutuu pukemaan lapselleen aina sitä kuosia olevat rannekkeet kun autoillaan. Mutta pääasia tietenkin on, että auttavat pahoivointiin ja näin ollen kaikilla on mukavampi olla autossa.

3 kommenttia:

 1. Nuo rannekkeet toimivat hyvin myös raskauspahoinvointiin ja mullapa oli samalla kuosillakin ne kyseiseen vaivaan kuin teidän neidillä, sain ne silloin neuvoltädiltä joka oli saanut näytekappaleina ne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä, että nuo ovat oikeasti auttaneet. Pitkällä lapin reissulla ei kertaakaan neidille tullut huono olo. Ajattelin että tarvisi varmaan itsellekin hommata kun välillä tulee tosi huono olo autossa, varsinkin jos olen takapenkillä. Ja ei kai sillä kuosilla niin merkitystä ole kunhan toimivat. :)

   Poista
 2. Huono-olo takapenkillä tulee myös osittain siitä, että takapenkkiläiset hengittävät kokoajan jo etupenkkiläisten hengittämää ilmaan, jolloin eivät saa" raikasta & puhdasta" ilmaa, kuten etupenkiläiset, joille tulee puhdasta ilmaa kokoajan puhaltimesta...

  Esikoiseni pitää istua takapenkillä aina keskellä, jolloin saa takapenkillä olevasta tuulettimesta vähän raikkaapaa ilmaa, kuin etupenkiltä tuleva ilma...

  Ja turvaistuimen kulkusuuntakin vaikuttaa huonoon oloon...

  VastaaPoista