lauantai 4. heinäkuuta 2015

Muumien maassa

Torstai päivä vietettiin muumimaailmassa. Neidin ja minun seuraksi tuli siskoni nuoremman poikansa kanssa. Meidän neiti vain oli vähän kipeä ja siksi ei kovin paljon halunnut itsekseen tutkia paikkoja vaan halusi mieluiten olla rattaissa ja katsella sieltä. Uskaltaitui kuitenkin Nipsua moikkaamaan. Hän oli innoissaan kun näki muumeja ja tarkkaavaisesti seurasi niitä. Unikin maistui hyvin vaikka hälinää ympärillä olikin. 



Päivä oli todella lämmin ja sanoinkin että ensi vuonna mennään viileämmällä päivällä, vaikka tiesin jo entuudestaan, että kuumana päivänä siellä on aika lämmin niin lähdimme silti matkaan kun liputkin oli ostettuna ja reissu suunniteltuna. Mutta kun muisti juoda tarpeeksi niin kyllähän siellä jaksoi olla. Mutta kyllä sitä itse huomasi päivän päätteeksi olevansa aika väsynyt. Mutta kyllä se vaan on niin, että kun reissu on loppu ja kotiin tultu, alkaa  jo miettimään milloin uudestaan. Minä en ole koskaan ollut huvipuistolaitteiden ystävä, joten muumimaailma on se minun juttuni. Paljon nähtävää, koettavaa ja tekemistäkin sieltä löytyy vaikka ei olekaan sellaisia hurjia laitteita. Jos minun pitää valita huvipuiston ja muumimaailman välillä valitsisin ehdottomasti muumimaailman. 



Muumimaailmassa on paljon katseltavaa ja koettavaa. Jos menee vierailulle vähän isompien lasten kanssa, kannattaa etukäteen jo miettiä mitkä esitykset ym. menee missäkin vaiheessa katsomaan jotta saa eniten irti reissusta. Kun menee alle kaksivuotiaiden kanssa reissuun, voi tehdä ja katsella sen mukaan mitä he jaksavat, koska silloin ei ole välttämättä tärkeintä että näkee juuri kaikki esitykset mitä siellä on tarjolla. Esityksiä kuulutettiin aina varttia ennen kuin ne alkoivat ja kerrottiin missä alkaa, joka oli mukavaa ettei kelloa tarvinnut kytätä koko aikaa. Me kävimme syömässä muumipapan pannussa joka oli uimarannan vieressä poissa varsinaiselta muumimaailma alueelta. Se olikin hyvä valinta sillä siellä oli rauhallista ja lokitkaan eivät kiusanneet. Minä joka pelkään lintuja todella paljon, inhoan syödä muumimaailman ravintoloissa koska linnut pörräävät koko ajan siinä yläpuolella, katsellen jospa jotain ruokaa tippuisi joltakin. Jotkut jopa heittävät näille linnuille ruokaa vaikka se on kiellettyä, joten ihan hetkeen ongelma ei siellä ole loppumassa. Yleensä heinäkuu on vilkkainta aikaa muumimaailmassa ja olemmekin yleensä vältelleet menemistä silloin, mutta nyt päätimme mennä ja torstaina ei ainakaan ihan hirveää tungosta ollut joka paikassa vaikka väkeä riittikin. Mielestäni päivä oli oikein onnistunut näiden kahden pienen muumiseikkailijan kanssa ja tämä muumifanikin tykkäsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti