tiistai 14. lokakuuta 2014

Mihin katosi vauva?!?

Vaatteet: Mekko, body, housut ja sukat  Polarn O. Pyret

Minne se vauva oikein katosi. Meidän vauva ei olekaan enää vaan vauva. Vaan osaa jo kaikenlaista. Miten se vauva aika, jolloin vauva vaan nukkuu syö ja katselee ja vaan olla köllöttelee meneekin niin nopeaan. Sunnuntaina (korjaus se on siis jo torstaina, tällä äidillä on vähän päivät sekasin) ollaankin sitten jo viiden kuukauden ikäisiä. Apua ensi kuussa Olivia on jo puolivuotias. Reilu viikko sitten Olivia oppisi kääntymään selältä vatsalleen ja nyt hän onkin jo siinä hyvin taitava. Muutamia kertoa ollaan menty vatsalta selälleenkin jo. Luulin ensin vähän että vahingossa pääsi selältä vatsalleen, mutta kun käänsi takaisin selällee meni hetki niin oltiin jo taas vatsallaan. Hassua miten se taito tuleekin sitten ihan yhtäkkiä. Lauantai aamuna ei ollut vielä mitään sellaista ajatustakaan, että tänään käännyttäisiin, mutta illalla sitten laitoin Olivian leikkimään leikkimaton päälle, aloin selittämään miehelleni jotain ja katsahdin lattialle kun oli niin hiljaista ja mitä siellä tehtiinkään, yritettiin kääntyä. Sanoin miehelleni äkkiä katso, no molemmat me siinä ajateltiin, että kyljelleen tyttö jää niin kuin monena muuna kertanakin, mutta ei sehän kääntyi!! 

Vaatteet: body Name it, Siilipyllyhousut Me&i, sukat Polarn O. Pyret

Leluilla Olivia osaa leikkiä jo tosi hyvin. Osaa ottaa viereltään lattialla olessaan lelun käteen ja tutkia sitä sormien ja suun avulla. Siis kaikki mitä vähänkin saa käteen menee suuhun ja jos ei muuta niin ne omat sormet on tosi kiva tunkea sinne. No ollaan yritetty, että kun ne sormet menee suuhun otettaisiin ne pois ja sanotaan ettei saa laittaa, annetaan jokin lelu tai tutti. No eihän Olivia tuttia syö muutakin silloin kun on väsynyt ja haluaa selvästi nukahtaa. Olivia tykkää jutella omia juttujaan hyvin kovaan ääneen. Tämä ei kyllä aina iltaisin ole niin kivaa äidin ja isin korville, mutta neiti kyllä saa äänensä kuuluville. Eikä muuten edes ala juttelemaan hiljempaa vaikka itse kuiskaisi hänelle, hän vaan naureskelee ja korottaa ääntään lisää. :D Hyppykiikussa tykätään hirmuisesti olla, siitä tykätään tosi kovasti ensimmäisen kerran alkuihmetyksen jälkeen. 

Vaatteet: Body ja housut Name it, sukkahousut Kapphall

Nukahtamiseen hän siis tarvitsee sen tutin ja kissa unilelunsa, jota hän sormeilee ja laittaa yleensä naamaan päälle. Ilman tuttia välillä voidaan kyllä nukahtaa, mutta ilman kissaa siitä ei tule mitään. Yö unille nukahtaminen sekä päiväunille tai aamu - tai iltatorkuille tapahtuu siis erittäin helposti, Olivia nukahtaa muutamassa minuutissa, välillä siihen ei tarvita kuin se minuutti jos sitäkään. Yöunet ollaan nukuttu viime torstaista saakka kertaakaan heräämättä yöllä syömään. Yöunille Olivia menee siinä kello 21-21.30 ja aamulla hän herää kello 8-9.30 välisenä aikana. Aamupäivällä otetaan yhdet torkut, joko äitin tai isin sylissä, omassa sängyssä tai sitten käydään kävelyllä. Päiväunille Olivia menee yleensä 12-13 välisenä aikana ja nykyään aika usein nukkuu kolme tuntia, välillä nukutaan kyllä jopa 5 tai 6 tuntiakin, mutta tuo 3 tuntia on ollut päiväunia sen jälkeen kun yöt on nukuttu kokonaan, sitä ennen kun herättiin vielä yhden kerran syömään yössä, nukuttiin yleensä päiväunia 5 tuntia. Illalla Olivia ottaa yleensä vielä yhdet joskus jopa kahdet torkut ennen nukkumaan menoa. Eli ei siis voi sanoa, että meidän vauva nukkuisi vähän. 

Kiinteitähän me ei vielä olla alettu antamaan, koska neidille riittää vieläkin hyvin vain pelkkä maito. Ajattelin että joskus tällä tai ensi viikolla voitaisiin alkaa vähän maistelemaan niitä kiinteitäkin, pikku hiljaa. Vaipoista me käytetään kokoa 3 ja kertisvaippoina meillä on liberoa. Ollaan alettu myös osakestoilemaan ja se on sujunut kyllä hyvin. Vielä ei olla käytetty kestoja kuin kotona, koska Olivia pissaa aika paljon, niin ainakaan noilla kestoilla mitä meillä kotona on niin ei himuisen pitkiä vaihtovälejä pidetä, koska ei niihin viitsi niitä imuja niin paljon laittaa ettei tyttö enää pysty edes olemaan kun vaippa on niin iso. Ja olen muutenkin joskus päättänyt, että osakestoilu vois olla se meidän juttu, koska en tahdo ottaa siitä mitään stressiä sen enempää. Mutta eikös sekin jo ole hyvä jos vaikka vaan yhdenkin vaipan vaihtaa kestoon päivässä, sekin säästää vaipparoskien kerääntymistä 365 vaippaa vuodessa.


Kirjoitin kuvien alle minkä merkkisiä vaatteitta kuvista löytyy lähinnä muistutukseksi itselleni. Mutta kiinnostaako teitä tietää välillä minkä merkkisiä vaatteita meidän vauvan päältä löytyy? Että kirjoitanko samaan tyyliin muissakin postauksissa vai onko se ihan tyhmä juttu.

4 kommenttia:

 1. Voihan vauva <3 sulla on vielä aikaa nauttia vauvasta.... mulla, kun täytetään tammikuussa jo 3v niin ei voi puhua enää vauvasta... =) sniiif

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan meillä aikaa vielä nauttia vauvasta, mutta välillä tuntuu, että vauva kasvaa ihan liian nopeaan ja oppii uusia asioita. Eikös ne vois olla sellasia vastasyntyneitä ihan vähän kauemmin. <3

   Poista
 2. No kylläpäs teidän vauva nukkuu! Meillä lähes samanikäinen menee nukkumaan klo 21 tai joskus myöhemminkin. Herää klo 1 ja valvoo 1-3 tuntia ja herää 6:30-7:30. Aamupäivällä ehkä nukkuu 40 min ja iltapäivällä max. 2 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan nukutaan ja paljon. Olenkin tästä saanut monesti kuulla, että pääsen ihan liian helpolla kun vauva nukkuu niin paljon eikä koskaan oikeastaan itkeskele. Mutta kaikki vauvat on erilaisia toiset nukkuu enemmän ja toiset vähemmän. Viime yönäkin nukuttiin 13 tuntia. Herätyskellona ei meidän vauvaa tosiaan voi pitää koska tänäänkin kello oli yli kymmenen kun heräsi. :) Ja viikon verran on kuitenkin herännyt aina ennen yhdeksää..

   Poista