keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Maistiaisia

Nyt on meilläkin alettu maistelemaan soseita. Viime viikon perjantaina alettiin maistelemaan porkkanasoseella. Neiti on pärjännyt tähän saakka loistavasti pelkällä maidolla ja edelleenkin pärjäisi, mutta neuvolasta ehdotettiin, että kannattaa alkaa maistattelemaan ettei sitten tule kovin kiire yhtäkkiä niiden soseiden kanssa. Maistatukset ovat menneet vaihtelevasti toisinaan menee paremmin ja sitten taas toisinaan kaikki työnnetään ulos suusta. Tänään oli eka kerta kun minä syötin niin, että meni edes jotain ihan oikeasti alas. Viikonloppuna kun isi syötti niin se taisi tämän homman mielestäni paremmin tai sitten neiti ei vaan tee iskälle kiusaa ollenkaan. 

Kohta ollaan maisteltu viikko porkkanaa ja ajattelin että hetken päästä vois kokeilla perunaa ja kahden viikon päästä ottaa mukaan myös toinen maistatuskerta päivässä ja lisätä siihen omenan. Tein itse soseet valmiiksi pakkaseen paitsi perunaa en tehnyt valmiiksi. Porkkanat, omena ja sitten kukka- ja parsakaali soseet ovat valmiina pakkasessa ja sieltä niitä on sitten helppo ottaa ja antaa. Perunaa en vielä laittanut pakkaseen kun ajattelin että yksinään peruna pakkasessa ei välttämättä ole niin kiva, mutta sitten kun aletaan kaikkia makuja yhdistelemään niin sitten ajattelin perunankin pakkaseen tehdä valmiiksi, ainakin muutaman, että saa mukaan silloin kun lähtee jonnekkin, muuten ne saa tehtyä äkkiä valmiiksi silloin kun tarvitaankin.


4 kommenttia:

 1. Aika jännä että neuvolassa kehoitetaan aloittamaan soseiden antaminen ennen kun vauva on 6kk, jos kerran hyvin kasvaa maidolla.. ja yleinen suositushan on 6kk täysimetystä ja sitten lisäruokaa :) täällä meillä ainakin kannustettiin imetykseen eikä hoputettu lisäruokaa antamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tietenkään mitenkään pakotettu, toki meidän neiti menee reippaasti miinuskäyrillä, mutta "oman" käyrän mukaan kasvaa hienosti. Ja varmaan sekin vaikuttaa, että kehoitettiin antamaan, koska en enää pysty imettämään maidontulon ehtymisen vuoksi. Ja onhan se toisaalta kivaa aloitella näin ettei ole mikään kiire tämän syömisen kanssa. :)

   Poista
 2. Mitenköhän mulla on jäänyt esikoisen soseiden vääntöajalta mieleen, että perunaa ei saanut pakastaa.. oli musta jossakin niissä neuvolan oppaissa. Täytyy itsekin tarkistaa, kun on kuukauden päästä edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla kyllä perunan kanssa niin ettei sitä sais pakastaa, kun perunahan ei sitä oikeen siedä tai muuttuu jotenkin pakastaessa se koostumus ehkäpä. Neuvolankirjanen joka me saatiin niin siinä ei sanottu kyllä mitään perunan pakastamisesta. Täytyy varmaan tutkia asiaa vielä enemmän ennen kuin alan sitä pakastelemaan. :)

   Poista