torstai 29. kesäkuuta 2017

Joulutarina

Joulutarina on yksi ehdoton lempielokuvani. Muistin yksi pari päivää sitten, että joulutarinan joulupukin mökki pitäisi löytyä leviltä. Niinpä me sitten tiistai iltana kun vesisade oli lakannut lähdimmme sitä etsimään. Netistä löydettiin tietoja, että löytyy rinteen 11 juurelta ja frisbeegolfratakin menee vierestä.
Mentiin ensin huipulle saakka autolla ja siitä lähdettiin etsimään, löydettiin rinne numero 11 ja siitä yksi frisbeeheittopaikka. Siitä sitten lähdettiin menemään alas hyvin jyrkkää tunturin rinnettä, ei tarvinnut kuin hetken laskeutua niin katto jo näkyi. Lähemmäs kun päästiin niin huomattiin, että olisihan sinne päässyt vähän helpompaa reittiäkin pitkin, no mentiin sitten sitä takasinpäin kun piti sitten kiivetä rinnettä ylöspäin takaisin. Eli kannattaa vähän tähyillä paremmin gondoli wolrd cupin ja palovartija kahvilan vieressä. ;) Mulla oli pienempi lapsista manducassa selässä ja isompi kävelekin reippaana koko matkan itse. Kyllä yöllä sitten riittikin unta hänellä. :) 
 Kyllä olikin komeasti rakennettu tämä mökki ja piharakennus, vaikkakin ovat pelkkiä lavasteita. Kauniita yksityiskohtia pylväissä ja ikkunanpielissä. Vielä kun ihmiset osaisivat käyttäytyä eivätkä käyttäisi tätä roskiksena. Minusta on tosi surullista, että jaksetaan kyllä kantaa ne pullot ja tölkit täysinäisinä tuonne, mutta tyhjänä ei jakseta viedä pois!! 
Isommalle neidille sanottiin, että mennään etsimään joulupukin mökkiä, niin hän innostui ja kertoi, että pitää joulupukkia kädestä kiinni. Kerrottiin kyllä ettei joulupukki taida nyt olla täällä, että on siellä omassa kodissaan Korvatunturilla. Mutta kovasti tyttöä jännitti koko matkan ja hyvin toiveikas oli jospa se kuitenkin olisi. Onneksi ei kuitenkaan pettynyt, sillä hänestä oli hauskaa mennä parvekkeelle katsomaan maisemia ja tutkia paikkoja. 
Ja kyllä vaan sieltä olikin upeat maisemat. Vähän sumuinen keli oli vielä sateen jäljiltä, mutta ei se meitä haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti