sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Levin huipulla

Ajoimme yöttömän yön läpi lappiin, täällä aiomme viipyä tällä kertaa kaksi viikkoa. Lähdin tyttöjen ja äitini kanssa etukäteen viikoksi ja mieheni tulee sitten viikon päästä tänne. Lähdimme siis perjantai aamupäivällä tarkoituksena pysähtyä esimerkiksi Tampereella koiramäkeen, mutta emme psysähtyneet sinne koska Tampereella satoi, jatkoimme siis matkaa. Eka pysähdys olikin Jyväskylässä Pandan tehtaanmyymälään sekä Prismaan ruokaostoksille. Ennen en olekaan juhannuksena kaupassa ollut illalla. :) Jyväskylän seppälän prismassa oli kyllä hieno lastenleikkimaa, jossa tunnin verran lapset saivat leikkiä ja touhuta. Seuraavaksi pysähdyttiin Viitasaarella abc:lla ja siellä leikittiin kanssa tunnin verran ja ihmeesti oli kyllä porukkaa siellä vaikka kello olikin kahdeksan juhannusaattona. :D Siitä oli hyvä lähteä jatkamaan matkaa kohti leviä. 
Leville saavuimme aamu puoli seitsemän, päätimme mennä aamupalalle hotelli panoramaan, olikin hienoa syödä aamupalaa tuntureiden syleilyssä ja nauttia rauhassa. Toki silmiä painoi vähän kyllä kohta vuorokauden valvominen. En muuten koskaan ennen ole valvonut vuorokautta, nyt olen. En kyllä tiedä oliko se nyt niin hieno asia. :)  Päiväunet kyllä nukuttiin aamupalan jälkeen kymmenestä kahteen. Vaikka lapset olikin nukkuneet autossa yön niin silti hekin nukkuivat uudelleen kunnon unet, onneksi, olisi muuten voinut olla meille aikuisille vähän liian raskas päivä tiedossa, vaikka unien jälkeenkin vielä väsytti tai oli sellainen nuutunut uupunut olo.  
Nyt sunnuntaina matkan uupumus alkaa väistyä ja päätimme mennä levin huipulle gondolihissillä. Kierrettiin huippu ja luntakin löydettiin. Voi mikä ihana rauha ja silmiä hivelevät maisemat. Kyllä täällä vaan on kaunista. 
Nyt huipulta voi myös aloittaa frisbeegolfin pelaamisen kahdesta reitistä valiten itselleen parhaimman. 
Me aikuiset osasimme jopa vieressä olevat isot tunturit arvata oikein kun niitä katselimme, kauniisti näkyivät pallas sekä ylläs. 
Huipulta löytyy kaunis tulistelu paikka, joten makkaraakin voisi siellä grillata. 

Huipulle pääsee mutkattomasti joko gondolihissillä autolla lähes tuonne huipulle saakka tai sitten kävellen alhaalta saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti