sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Muumimaailma 2017

Joka kesän retkikode taitaa meidän perheessä olla muumimaailma. Siellä viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Kun lasten ehdoilla mennään niin kaikki menee hyvin. Meillä pienin päätti juuri muumimaa reissulla, että hänestä olisi kivointa kävellä ja kun vielä ei ihan kokonaan itse osaa niin meno on hidasta, mutta se ei haitannut kun on kaksi aikuista mukana niin ei haittaa vaikka pienin veisi toisen kokonaan. 

Minusta kivointa tuolla on se, kun lapsille on paljon tutkittavaa ja tekemistä, ilman niitä huvipuistolaitteita. Ja vaikka niitä härveleitä ei ole saa tuolla vietettyä hyvin koko päivän. Tänä kesänä menin siskon ja hänen poikansa kanssa, joten meillä oli neljä,- kolme,- ja yksiveet mukana ja kaikille riitti touhua ja tekemistä ja katseltavaa. 
Kolmevuotiaan neidin mielestä oli parasta halia muumimammaa ja pappaa sekä nipsua. Yksivuotiasta ne vähän jännitti. 
Kun käy näin alkukesästä saa nauttia hiljaisemmasta muumimaailmasta kuin se heinäkuun vilkkaimmassa kesälomasesongissa olisi. Päivä oli viileä, mutta kun aurinko tuli pilvien takaa esille se lämmitti muakvasti. Juuri sopiva keli, tuolla kun on kesähelle niin siellä on tosi kuuma. 
Saarelta löytyy ruokapaikkoja mutta omia eväitäkin pystyisi nauttimaan. Me tosin oltiin laiskoja ja ei otettu eväitä mukaan tällä kertaa ollenkaan, vähän vettä mukaan jotta janon saa sammumaan. ;) 
Nipsun putiikista löytyy kaikkea kivaa kotiin muistoksi. Tällä kertaa ostin itselleni ja miehelleni kuksat sekä lasisetsilikonikuorella olevat pullot. Pienin sai hammasharjan, josta oli muuten hirmu iloinen ja tyytyväinen ja isompi sai kylpypyyhkeen. 
Kivan elämyksellisen päivän jälkeen oli aika sanoa heipat hiljentyneelle muumimaailmalle! Luulenpa, että ensi kesänä taas tulemme! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti