keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Lapissa lomalla

Me oltiin siis tässä reilu kaksi viikkoa Lapissa lomalla, tarkempi sijainti oli Levi. Itse olisin voinut jäädä vielä kolmanneksikin viikoksi, mutta olihan se kiva palata takaisin kotiin, etenkin oma sänky on aivan ihana! 

Säät olivat vaihtelevat eka oli vähän viileää ja aamuisin sateista, sitten tuli kamala helle ja sen jällkeen rankkasateet ja muutaman asteen lämpö, kunnes lämpö taas hiipi takaisinpäin kun me taas lähdettiin poispäin. Mutta ei ilmoissa silti valittamista ollut, mä tykkäsin ja ehti silti tehdä kaikkea kivaa. Enemmän olisin ehkä tahtonut "vaeltaa", mutta aika loppui kesken. 
Itse ehdottomasti tykkään käydä näin kesäisin Lapissa, on ihanaa patikoida tuntureilla ja voi miten kaunista, hiljaista ja puhdas luonto siellä on ja valoisaa läpi yön. Takasin tänne etelään kun tultiin niin huomasi sen, miten täällä on paljon enemmän kaikkea ääntä, kun kaksi viikkoa olet hiljaisemmassa ympäristössä, kestää taas tottua siihen, että täällä kuuluu vähän väliä jotakin ääntä jostain.

Käytiin myös yhdessä matkailukeskuksen järjestämällä lauttaretkellä, retki oli minulle pettymys. Piti olla mahdollisuus päästä uimaan, mutta saunaa ei lämmitetty koska oli kuulemma niin kylmä ja niin ollen myöskään uinnille ei mahdollisuutta ollut. Tulin siihen tulokseen, että on ehkä parempi ettei osallistu tuollaisille retkille, koska ne on tarkoitettu ehkä enemmän sellaisille vieläkin enemmän turisti ihmisille. Mutta kokemus sekin taas oli erilainen. 
Levi oli minulle ehkä liian turistikeskus. Toisaalta kiva kun mökiltä pääsi kävellen moneen paikkaan ja autollakin paljon erilaisia juttuja pienen atuomatkan päässä. Mutta ehkä itse tykkään enemmän sellaisesta hiljaisemmasta paikasta. Levillä on tietty parasta se, että huipulle pääsee kätsysti autolla, paljon erilaisia esim. urheilukauppoja, paljon erilaisia aktiviteettejä sekä tosi kiva kylpylä ja lastenleikkimaa sekä keilailupaikka. Mutta se sellainen rauhallinen Lapin erämaa fiilis jää puuttumaan. Talvella tämä on vielä varmasti todella paljon vilkkaampi alue kuin näin kesä-heinäkuussa. 

Yhtenä päivänä tehtiin retki Pallakselle. Meillä oli mieheni kanssa tarkoitus tehdä isompi retki siinä, mutta alkaneen vesisateen takia päätettiin tehdä lyhyempi reitti. Menimme siis palkaskeron reitin. Siellä tunturi oli kivikkoista ja kyllä sen tunsi että nousua oli ja laskua. Mutta tunturin päällä kauniit maisemat ja näkymä pallasjärvelle olivat sen arvoiset. Ja ei muuten saatu vettä niskaamme, pieni vesisade kuuro jota odottelimme kodassa loppuvaksi meni ohitse siitä. Ja kotimatkalla mökkiin alkoikin sitten kunnon vesisateet, joten ehdimme juuri oikeaan aikaan menemään reitin. 
Lappi on vienyt kyllä kokonaan sydämeni, siellä on niin kaunis ja puhdas luonto. Kysin isommalta neidiltä tänään, haluaisiko mennä uudestaan muumimaailmaan. Vastaus oli et joo, mutta myös Lappiin. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti