keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Opitaan käytöstapoja

Elsa ja Lauri juhlissa kirjan avulla voidaan opetella käytöstapoja juhliin liittyen. 
Kirjassa on aluksi on tarina ja lopussa löytyy juhlien käytöstavoista, valmistautumisesta juhliin, juhlaetiketti sekä erilaisista juhlista täsmävinkit sekä sukupuukin. 
Tarinassa Elsa ja Lauri saavat kutsun mummun syntymäpäiville. Sitten alkaakin lahjan miettiminen ja askartelu. Tarinassa nähdään miten perhe valmistautuu juhlapäivänä juhliin, kauniit kuvat täydentävät ihanasti tarinaa. Tarina jatkuu mummun syntymäpäiville, kirjassa on hienosti osattu kertoa mitä siellä juhlissa sitten oikeasti tapahtuu. 
Kirjan avulla on helppo kertoa lapselle juhlista, jos lapsi ei esimerkiksi ole koskaan isommissa juhlissa ollut. Sukupuukin löytyi kirjan takaosasta, jonka avulla pystyy kertomaan vähän isommalle lapselle mistä se suku oikein muodostuu. 
Juhliin valmistautuminen osien avulla on hauskaa lapsen kanssa varmistaa, että kaikki ennen juhlia on muistettu ottaa huomioon eikä mitään ole unohdettu. Juhlaetiketin avulla pystyy lapsen kanssa käymään mukavalla tavalla läpi ne tärkeimmät etikettisäännöt mitä juhlissa on. Sekä näin kevään ja kesän kynnyksellä kun erilaisia juhlia on tulossa pystyy lapsen kanssa vielä käymään erilaiset juhlien tarkoitukset läpi takaosasta löytyvän juhlia osien kanssa sekä jo isompia lapsia voi kiinnostaa itsestään mitä kaikkia juhlia on olemassa. 
Viimeisellä sivulla on vielä kerrottu kirjoitta Kerttu Ruuskasta pieni juttu sekä kuvittajasta Nadja Sarellista. Sekä sivulta löytyy taika-avain jolla vielä löytyy lisää tekemistä verkosta. 

Kirja on suunnattu 3-8-vuotialle, meillä neiti on vielä vähän pieni kuuntelemaan tarinaa kokonaan, mutta kuvia hän jaksaa katsella ja kun itse kertoo pääpiirteet mitä tarinassa on niin hänkin pääsee mukaan tarinaan jo mukavasti. Tätä kirjaa varmasti käytämme vielä monen vuoden aikana , aina kun juhlat ovat ajankohtaisia, on paljon mukavampaa selittää lapselle juhlista kirjan kautta kuin pelkästään sepustella jotakin. Kuvien kautta tarinakin konkretisoituu lapselle. 

Oppi ja ilolta löytyy myös muitakin kirjoja joissa Elsa ja Lauri seikkailevat, ne pitäisi ehdottomasti myös lukea. Pidän itse näistä kirjoista koska niissä on aina jotakin mitä lapsi voi siitä oppia samalla kun hän nauttii kirjan kuuntelusta. 

Kirja saatu yhteistyön kautta oppi ja ilolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti