keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kurkkaus astiakaappeihin!

Nyt on aika ensimmäisen toivepostauksen. Eli on aika kurkata meidän astiakaappeihin. Toki ihan kaikista en nyt kuvaa alkanut ottamaan, kun ei ketään varmaan ne perus tupperwaren purkit kiinnosta ja niitä riittää meidän kaapeissa. Enkä nyt kuvannut meidän kattiloitakaan. Tosin ei meidän astioista oikein kuvaan saakka kehtaa päästää kuin olohuoneen vitriinikaappien sisällöt sekä keittiön ja keittiöstä löytyvän avohyllyn sisältö. 


Eniten astioista meillä löytyy arabiaa. Muumit taitaa viedä suurimman osan kaappien tilasta. Mulla on olohuoneenvitriini kaapissa neljällä hyllyllä muumiastioita ja vain yksi hylly on sellainen josta saa ottaa käyttöön eli juhlamuumiastiat pääsevät aina silloin tällöin juhlina ja arkena kahvipöytään. Toisessa olohuoneen vitriinikaapissa on sitten jula astiasto villeroy & bochin alt luxemburg sarjan kahvikupit, aluslautaset sekä ruokailulautaset, lasit ja muutama uunivuoka, kulhoja ja kahvipannukin, joka tosin ei vielä koskaan ole käytössä ollut. Mulla olisi haaveena saada tämä koko astiasto niin, että kaikkia sarjaan kuuluvia osia olisi. Mutta sitten täytyy kyllä jo alkaa hankkia uutta vitriiniä, tosin ei se kyllä mua haittais. ;) Minä taidan olla siinä mielessä hassu, että rakastan saada astioita lahjaksi, kun monet tykkäävät mielummin saada jotain henkilökohtaista. Minut on helppo saada onnelliseksi, käy hakemassa vain jonkun uuden astian kaupasta ja tuo sen niin minä olen ikionnellinen. :) 


Keittiössä meillä on myös yksi seinällä oleva dvd/cd vitriini, joka on pitää sisällään kaikki arvokkaimmat muumimukit ja kannut sekä kaksi vanhaa figuuria. Sekä ihan ylhäällä katon rajassa on kaksi hyllyä, joissa muumimukeja, jotka eivät käytössä ole vaan ovat keräilymukejani, sekä niiltä hyllyiltä löytyy kaksi lastenastiastoa muumeja siis nekin ja arabian englannin markkinoille valmistamat neljä mukia. Näistä en nyt tällä kertaa ottanut kuvia tänne blogiin. Keittiön kaapistoissa on yksi pieni vitriiniosa, jossa meillä säilytetään käyttölasit ja mukit. Meillä löytyy ylähyllyltä harvemmin käytettäviä pentikin jalallisia laseja, sekä jokapäiväisessäkin käytössä olevia iittalan verna laseja. Keskihyllyllä on ne lasit joita käytetään eniten, eli ihan perus ikea lasia. Sekä alahyllyllä arkikäytössä olevat muumimukit ja kulhot sekä kannu.Keittiön avohyllyllä majailee pentikin kulhoja ja purkkeja, sekä perfect homen jalallinen kakkuvati. Pentikin kannelliset kulhot ovat yleensä tyhjinä, välillä niissä on keksejä tai karkkia. Sekä kaksi sellaista on aina käytössä sokereille, toinen hienolle ja toinen palasokerille, ne ovat kauniita laittaa kahvipöytään esille. Purkeissa yhdessä on aina kaakaojauhoja ja toisessa isossa on tällä hetkellä muroja. Mulla oli ajatus laittaa maissinaksut tuohon missä on nyt murot, mutta kun niissä luki et tulis säilyttää valolta suojattuna, niin aloin miettiä, että voikohan niitä siihen laittaa kun aurinkokin pääsee paistamaan tuohon hyllylle hetken aikaa päivästä. Miten te joilla on maissinaksu ikäisiä lapsia, ootte säilyttäneet maissinaksuja. Ajattelin ostaa yhden tuollaisen purkin lisää johon sitten laittaisin talk murut, kunhan vaan neiti täyttää yhden vuoden ja niitäkin voi alkaa syömään. Ja siihen ei kyllä enää kauaa mene, hui! 


Siinä meidän kaappien astioista, taitaa olla aika perussuomalaisen astia kaappeja, ainakin muumien ja lasien osalta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti