sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Päiväunien pelastaja

Meillä neiti on aina nukkunut päiväunensa parhaiten ulkona. Sisälle jos laittaa nukkumaan unet ovat tosi lyhyet. Alkutalvesta tai no oliko se mikään talvi vielä marraskuussa, mietin että mitäs sitten kun pakkaset tulee, kaikki meidän rattaisiin sopivat lämpöpussit olivat lyhyitä tai ohkasia. Joten oli pakko alkaa etsimään jotakin mikä menisi sitten koko talven. 
Löysin Nordlysin untuvamakuupussin, jonka saa jatkopalan ansiosta tosi pitkäksi. Se riittääkiin vielä pituudesta varmaan ainakin seuraavat kaksi talvea, jos vielä vaan nukutaan ulkona. Ja on tosi lämmin sekä kaunis mielestäni. 
 Kovimmillakin pakkasilla, silloin kun oli reippaasti yli -25, riitti makuupussin sisälle sisävaatteet ja niiden päälle villavaatteet, merinovilla kauluri, villasukat ja villalapset ja päässä oli villapipo. Sekä laitoin vielä lampaantaljan lämpöpussin alle, jotta vyön rei'stä ei pääse kylmä tulemaan. Sekä jalkapeitto vielä päälle. Tästä läpöpussistasaa suuaukon kiristettyä hyvin, joten vain kasvot jäävät näkyviin. Tyttö nukkunut hyvin pussissa  ja on aina ihanan lämmin herätessään. 

Minulla on ollut vielä tapana laittaa tuo hyttysverkko talvella, siltä varalta ettei mikään eläin pääse suoraan vaunuihin menemään. Kissaverkkokin meiltä löytyy, mutta sitä ei saa niin kauhean hyvin viriteltyä näihin brioihin, joten sitä en ole nyt laittanut. Koskaan ei ole onneksi mikään eläin pyrkinyt vaunuihin. Ihan kovimmilla pakkasilla laitoin vaunuverhon tuohon suuaukon eteen ja solmisin kiinni vaunuihin, niin että siihen jäi kuitenkin ilmanvaihtoaukot. Mutta näillä pikkupakkasilla jätän enemmän tilaa ilmanvaihtumiselle, kuitenkin katson ettei suoraan vaunuhin pääse tuuli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti