sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kevään kivoin viikonloppu!

Kevään kivoin viikonloppu on tulossa taas lapsimessujen merkeissä 15.-17.4.2016! Helsingin messukeskuksessa.

Itse olin viime vuonna ensimmäistä kertaa lapsimessuilla ja tykkäsin. Päätin heti, että ensi vuonna uudestaan. On suuri ilo päästä messubloggaajien joukkoon ja päästä nauttimaan messujen antimista sen kautta. 

Messuilla aioitaan mennä katsomaan neidin kanssa Muumeja ja Miinaa ja Manua, ainakin. Satu Sopanen tuttiorkesterin kanssa on varmasti myös neidin mieleen. Itse odotan näytteilleasettajilta eniten: Silverjunglen osastolla tietenkin käydään moikkaamassa tuttuja. Mutta näin kun olen kotimyyjä itse, niin vaatteet ovat jo valmiiksi tuttuja ja kaikki suosikit löytyykin jo vaatekaapista. :) Ipanaisten osastolla ajattelin käydä katsomassa jospa tulasta olisi jokin hyvä messutarjous, sillä ensi syksyksi tarvittaisiin ehkäpä jo kahta kantoreppua. Punavuoren peikon osastolla täytyy käydä kurkistamassa olisiko niillä bugaboon vaunuja mukana esillä, sillä haluaisin nähdä pari kuomu värivaihtoehtoa livenä, ennen kuin tilataan ne sisarusrattaat. Vaikka värin olen kyllä jo melkein varmaksi päättänyt jo. ;) Muuten mennään avoimin mielin ja tutustutaan eri messuosastoihin ja toivotaan että löytyy kivoja messutarjouksia. :)

Nyt arvonkin teille yhden lipun (arvo 18€) messuille. Lipun voi käyttää millä päivällä tahansa perjantaista-sunnuntaihin. 
Arvonta aikaa on 9.4.2016 klo 21 asti. 

Arvontaan pääset osallistumalla jättämällä kommentin ja kertomalla miksi juuri sinä haluaisit messuille. Muista myös antaa toimiva sähköpostiosoite, jotta saan mahdollisimman nopeasti yhteyttä voittajaan ja näin saadaan lippu ajoissa perille voittajalle.

Jos olet blogini lukija saat kaksi arpaa, muista mainita kommentissa jos sinulla on kaksi arpaa käytössä. (Lukija/seuraaja joko bloggerin, instagramin tai bloglovinin kautta) 

Voittajan nimi julkistetaan blogissa viimeistään 10.4.2016 klo 10. 
Onnea arvontaan!


sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Välikausi

Välikausi vaatteet on hankittu. Ostin neidille polarn o. pyretin takin ja housut, sekä reimalta haalarin. Sitten meillä on neidin serkun vanha ticketin haalari. Joten vaatteita varmasti riittää. Vielä oikein märkiä kelejä varten on varmuudeksi pomp de luxin kurahousut ja sadetakki. 
Reiman haalari on samaa kuosia mitä viime keväänkin haalari oli, löysin alennusmyynneistä tämän ja koska pidin siitä niin ostin samanlaisen isompana kokona. Neidille vielä tuo tummansininen väri sopii todella hyvin ja pipoilla ja hanskoilla saa sitten tuotua enemmän tyttöväriä halutessaan pukuun. Polarn o. pyretin takki löytyi po.pin varastotyhjennysmyynneistä ja on ihanan raikas väriltään, sen kanssa ostin tummansiniset housut vielä myöhemmin. Mustat olisin halunnut, mutta silloin ei varastomyymälässä sattunut olemaan, enkä joka lauantai jaksa käydä katsomassa josko olisi oikean kokoisia mustina. Mutta ei nuo tummansiniset ole yhtään hassummat. 

Välikausi kenkiä meillä ei vielä ole ostettu katsoin prismasta niitä tällä viikolla, mutta en vielä ostanut. Neidin serkulta on tullut meille karvavuorisia saappaita, jotka menee hyvin neidille. Sekä crocsin talvisaappaat jotka ostin, menee vielä viileillä kevätkeleillä, sillä ne eivät olleetkaan kovin lämpöiset eivätkä myöskään pidä yhtään vettä. Lisäksi olen ostanut lämpimille keleille crocsilta saappaat. Ja kun kelit tästä lämpenee niin eiköhän me jostain osteta sellaiset hyvät lenkkarit joilla pystyy menemään. Onneksi yhdet varrelliset lenkkarit kaapista löytyy, joten jos oikein nopeaan tulee lämpimät kelit niin saadaan edes jotakin jalkaan. ;) 

Pipoja on varmaan kymmenen, joten niitä on sitten joka päivän mielen mukaan omanlaisensa. ;) Hanskoja löytyy myös keväältä pinkit ja harmaat, joten niitäkään ei tarvinnut kevättä varten mennä erikseen ostamaan. 

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Valmistautuminen pääsiäiseen

Tehtiin neidin kanssa virpomisoksia valmiiksi sunnuntain virpomista varten. Emme kyllä vielä mene virpomaan, koska neiti ei vielä itse osaa lorua lausua eikä siitä niinkään ymmärrä mitään. Mutta askartelemisesta hän tykkää kovasti, niin askarreltiin isovanhempien ja naapurien iloksi muutama oksa. 
Neidin mielestä höyhenillä leikkiminen taisi olla kyllä kivointa tässä askartelussa. :) Vaikka ilme onkin aika totinen, mutta vaatiihan askartelu keskittymistä. ;)
 Käydäänkö teillä virpomassa? 
Minä olen itse käynyt lapsuudessa virpomassa ystäväni ja siskoni kanssa ja muistan kuinka sitä aina odotettiin ja askarreltiin oikein kauniita ja komeita oksia. Ja päivän jälkeen laskettiin ja katsottiin mitä kukakin oli saanut palkaksi.

Mukavaa palmusunnuntaita kaikille huomiseksi! :)

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kevät saapuu!

Kevät taitaa saapua pikkuhiljaa. Aurinko ihanasti lämmittää melkein joka päivä ja sulattaa lunta pois. Jokapäiväinen ihmetys tulee kun mennään ulos neidin kanssa, kun on aina vain enemmän ja enemmän maata näkyvissä ja se lumi häviää. 
Ollaan otettu jo ulos hiekkaleluja käyttöön. Niillä on mukavaa tehdä lumikakkuja, joita meidän neiti tekisi vaikka kaksi tuntia putkeen jos vaan joku jaksaa olla vahtimassa ulkona.
Liukurimäkeen ei enää montaa kertaa pääse, sillä läheisen puiston mäki on jo melkein sulanut. 

Kohta päästään leikkimään hiekkalaatikolle ja kesäkin häämöttää pian siellä kevään takana. :)

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Valjasreppu

On ihan paras keksintö!



Me ollaan neidin kanssa käytetty nyt valjasreppua kun ollaan käyty jossakin ihan lähellä kävelyllä. Ja on se aika mainio kapistus. Pikkuisen kun on raskasta roikottaa kättään koko ajan ylhäällä jotta voisi pitää aikuisen kädestä kiinni. Meillä neiti tykkää vielä itse pitää valjasrepun narusta kiinni myös vaikka saisikin kävellä niin että minä ainoastaan pidän siitä kiinni. Mutta näin tietysti siinä samalla oppii, että jostain täytyy pitää kiinni kun kävellään pihan ulkopuolella. 

Me ollaan tykästytty näihin skiphopin reppuihin muutenkin. Meiltä löytyy tuo kissa valjasreppu sekä pöllö valjasreppu. Norsu kylmälaukku. Sekä isompi hiiri reppu. Reput on ihanan värisiä ja juuri ihania lapsille. Meillä neiti melkein joka päivä leikkii jollakin repulla ja kävelee sisällä reppuselässä. Onneksi neiti on saanut reppuja jotta niitä löytyy aina tarpeen tullessa. Neidillä on skiphopin reppujen lisäksi vielä sellainen ihana vaaleankeltainen muumireppu, joka on vähän enemmän isojen tyttöjen reppu. Sinne pakataankin yleensä puput mukaan kun lähdetään autolla reissuun, kun ei tarvita valjasreppua mukana.

torstai 10. maaliskuuta 2016

Taikatalvi

Vierailtiin taikatalvessa sen ollessa viimeistä päivää auki. 
Sunnuntaiaamu alkoi ihanalla auringon paisteella ja siitä saimme nauttia koko päivän. 
Olen itse käynyt lapsena monen monta kertaa muumimaailmassa, sekä viime kesänä oltiin neidin kanssa. Tykkään muumeista ja tykkään muumimaailmassa vierailuista. En itse ole yhtään huvipuistotyyppiä, joten tälläinen teemapuisto on enemmän mieleeni.
Taikatalvessa oli vähemmän paikkoja auki kuin kesällä, mikä on ymmärrettävää kun on lunta ja liukasta. Siellä oli kyllä hyvin hoidettu hiekoittaminen ja muutenkin asiat. Ainut mitä kaipasin olisi ollut lastenhoitohuone jossa olisi ollut helpompi vaihtaa vaippaa, tosin en ole varma olisiko sellainen jossain kuitenkin ollut. 

Oli ihanaa kun oli kahdessa eri paikassa mahdollista paistaa omia makkaroita nuotiolla. Meilläkin oli omat makkarat mukana, tosin sieltä sai ostettua jos ei olisi ollut mukana. Me olimme varautuneet omilla ja niitä sitten paisteltiin ja syötiin ruoka-aikaan. 
Hemulin talo sekä muumitalo olivat avoinna ja molempiin käytiin tutustumassa. Neiti tykkäsi kovasti, mutta päivän kovin juttu taisi olla pappa ja mamma. Näin talvella muumejakin näkyi koko ajan kun kesällä ei välttämättä ihan koko ajan ole nähnyt niitä. 
Muumipappa ja muumimamma olivat ainoat joita neiti suostui halaamaan ja niitä hän huuteli koko reissun ajan, varsinkin pappaa. Muumikaupassa käytiin ja sieltä neiti valitsi kotiin viemiseksi niiskuneiti pehmon sekä äidin opastuksella mehujehun. Muumimamman munkkejakin käytiin ostamassa ja voi että kuinka hyviä ne olivatkaan. 
Koko päivä oli oikein onnistunut ja olisin valmis lähtemään uudelleenkin taikatalveen!