maanantai 30. maaliskuuta 2015

Lomalainen täällä!

Aloitin 1,5 viikkoa sitten vuosiloman! Mies aloitti isyysvapaansa. Miten äkkiä se vanhempainvapaa päättyykään! Onneksi ei tarvinnut laittaa tyttöä heti hoitoon kun vanhempainvapaa päättyy, eihän sellaista 10 kuukauden ikäistä millään raaski mihinkään hoitoon jättää. Minulla onkin sitten toukokuun loppuun saakka vuosilomia ja sitten olenkin pari kuukautta hoitovapaalla. Hoitovapaan jälkeen on tarkoitus aloittaa työt. Odotan jo innolla ja toisaalta haikeilla mielin sitä, että työt alkaa. On mukavaa saada lapsia tytölle seuraksi kotiin. Olisin varmasti yrittänyt kauemmin pitää hoitovapaata jos työni ei olisi kotona perhepäivähoitajana. Mutta kun työpäivät ovat aika samanlaisia mitä ne nytkin ovat tytön kanssa, vain kolme lasta lisää niin onhan se mukavaa aloittaa työt ja kyllä se on ihan mukava tilipäivänä se palkka kotihoidontuen sijasta. ;) Mutta nyt me nautitaan ensin kevät ja kesä ja sitten kesänlopulla aloitetaan töiden miettiminen. :)


P.s. Nämä lomapäivät tuntuvat menevän niin nopsaan, että en edes koneelle meinaa ehtiä, siksi tää postausten tekeminen on jäänyt... Mutta suunnitteilla on kunhan vaan ehdin, näpytellä ja pariin juttuun tarvii napsasta kuviakin vielä..

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Neidin suosikkilelut osa 1.

Ajattelin aloitta pienen postaussarjan neidin suosikkileluista, jotta saan tallennettua jonnekkin muistiin mitkä on olleet suosituimpia leluja neidillä ja voihan tästä joku pienen lapsen vanhempi tai tuttu saada ideoita lasten leluihinkin...

Ensimmäisenä saa kunnian brion juhlavuoden heppa ja seepra. 

Meille muutti muutama viikko sitten brion juhlavuoden 2014 heppa. Ihana vetolelu. Joulupukki toi neidille jo seepran ja neiti onkin tykännyt sen kanssa leikkiä, joten halusin meille myös juhlavuoden hepan.



 Onhan se nyt kiva muisto neidille kun on samana vuonna kun hän on syntynyt niin ilmestynyt. Neidin mamma jutteli, että oli löytänyt edullisesti tämän jostain kaupasta ja käskin hänen ostaa jos jostain löytää toisen meille kotiin. Mutta me saatiin se kotiin jonka hän jo oli ostanut. Joten neidin mamman ansioista meillä on tämä ihana heppa. Me ollaan neidin kanssa jo yhdessä toivottu synttärilahjaksi brion keinuheppaa. ;)


Tämän äidin silmä tykkää hirmuisesti brion leluista, sekä neiti tykkää melkein eniten leikkiä brion tällä hepalla ja seepralla sekä brion peruspalikoilla.





Noita peruspalikoita olen ostanut kirppikseltä ja ne on väriltään niitä valkoisia, limenvihreitä, vaaleanpunaisia, mustia ja punaisia. Näkyvät nyt kyllä kuvassa vähän huonosti. Olen miettinyt että vois ostaa yhden uuden sellasen laatikon, koska neiti näillä kovasti tykkää leikkiä ja ovat jokapäiväisessä käytössä sekä aikuisenkin on kiva leikkiä kun voi lapsen kanssa rakennella torneja ja erilaisia juttuja näistä. Myös nuo helistimet on edelleen hyvin suosittuja leluja.

Eli ensimmäiset suosikkilelut meidän perheessä ovat olleet ehdottomasti brion vedettävät lelut ja peruspalikat. Näillä alettiin meillä leikkiä siinä vaiheessa kun neiti oli 6,5 kuukauden ikäinen.

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Siisti muki!

Edellispäivänä saapui mullekin kotiin kaunis Pidä Ruotsi siistinä-kampanjan muumimuki. Tämä muki on siis valmistettu myytäväksi Ruotsiin ja normaaliin Suomen myyntiin sitä ei tule. Parista nettikaupasta taisi Suomestakin löytyä. Mun muki on tilattu Ruotsista. Syksyllä on tulossa vielä toinen samaan kampanjaan liittyvä muki. Täytyy siis syksyllä tilailla se toinen muki, jotta ne ei jää puuttumaan kokoelmista. Tosin mun kokoelmista puuttuu ysäri mukit yhtä lukuunottamatta sekä fazer ja muumipeikko unelmoi sekä millenium. Mutta itse en niihin aio laittaa rahaa kiinni niin paljon kun niistä pyydetään, niin ne saavat jäädä mun kokoelmista pois.


Mä tykkään kyllä tästä pidä Ruotsi siistinä mukin väristä. 


Lähipäivinä luvassa postausta meidän astioista, joten sitten vilautan vähän enemmän kuvaa muumiastioista. ;)

Onkos siellä muita muumimukien keräilijöitä tai muumi astioiden käyttäjiä? :)